Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Simple WPC kerítés telepítése

1. Az egyik legfontosabb telepítési szabály, hogy figyelembe kell venni, az anyag hő hatására tágul a 30 % műanyagtartalom miatt. Méterenként 2-3 mm dilatációval kell számolni, a rögzítési pontoknál ezt figyelembe kell venni!

2. Simple kerítéselemeket 100 cm-ként, de MAXIMUM 120 cm-ként meg kell támasztani, amennyiben vízszintes telepítésről van szó. Függőleges telepítés esetén maximálisan 70-80 cm-t javaslunk a két rögzítési pont között, hogy a kerítéselemek tudják tartani a szép egyenes formájukat.

3. Rögzítés 3 ponton, minden ponton fém felülethez. Fontos!! Minden esetben fúrja elő a WPC anyagot, a csavarral megegyező méretű fúrószárral. 3 rögzítési pont esetén értelemszerűen középen rögzítjük fixen és a két oldalán a hőtágulás miatt ovális lyukakat  képezünk ki.

Hogyan csináljunk ovális furatot a kerítéselemen? Nem olyan bonyolult dolog ez, mint azt elsőre gondoljuk. Fúrunk egy lyukat az anyagon, majd a fúrószár mozgatásával az anyag hosszanti irányában tágítunk a lyukon. Persze ez a legkönnyebben egy állványos fúróval kivitelezhető.

4. Szerintünk a legesztétikusabban "Opel" fejű önmetszős csavarral rögzíthető. A maximum 35 mm hosszúságú csavar nem megy át a zártszelvényen, így a belső oldalról nem lát majd anyacsavart vagy alátétet. Ezeknek a csavaroknak viszonylag lapos, széles feje van, eltakarja az ovális lyukat. Amennyiben látszik a kerítéselem vége, akkor ajánlott a végzáró dugó használata. Javasoljuk, hogy a zártszelvényeket 1 mm-el kisebb átmérőjű fúrószárral fúrjuk elő. Így a csavar sokkal könnyebben metszi ki magának a menetet és nem teszünk kárt a WPC-ben. Valamint, ha lefestettük a csavarok fejét a WPC-vel azonos színre, akkor sokkal nagyobb eséllyel marad meg a festék a csavaron.

WPC kerítésoszlopba és "U" profilba is rögzíthető a két végén a kerítéselem. Dilatáció miatt mindkét végén a profilban el kell hagyni a profil belső fala és a kerítéselem között 5-7 mm-t. Középső rögzítéshez már az előbbiekben leírt Opel fejű csavart javasoljuk. Középső rögzítési pontnak pedig 20 × 30-as vagy 20 × 40-es színre festett zártszelvényt javaslunk. Kerítéslécek közötti hézagot a leeső darabok széleiből vágott tetszőleges méretű darabokkal állítjuk be. Ezeket a darabokat hozzá kell ragasztani két-három pötty ragasztóval (Tytan Classic fix) a kerítéselem tetejére. Fontos, hogy ne a profilhoz ragasszuk, hanem a WPC kerítéselemhez, hogy a hőtágulás végbe mehessen.

5.  A kerítéselem Kapupánt csavarral is rögzíthető, a feje eltakarja az ovális lyukat a WPC anyagon, viszont a zártszelvény másik oldalán látható lesz a csavar szára, alátét, anyacsavar. Ennek eltakarására vásárolható műanyag kupak. Szerintünk nem a legszebb megoldás. 

Az említett telepítési módok az általunk jóváhagyott és javasolt telepítési lehetőségek. Ha ezektől eltérő megoldást választana, kérem mindenképp hívjon minket, állunk rendelkezésére! +36 30 134 39 90

6. A végzáró dugókat minden esetben ajánlott egy kis ragasztóval is rögzíteni. Erre a célra a Tytan Classic fix ragasztót ajánljuk.